Το ποδόσφαιρο είναι για όλους - Ανακοινώσεις ...

02/04/22

Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, στον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τα Playoffs της Super League θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχολιασμός ακουστικής περιγραφής για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, τυφλούς και μερικώς βλέποντες.

Να μπορούν, δηλαδή, να ζήσουν βιωματικά οι άνθρωποι αυτοί κάθε παιχνίδι ποδοσφαίρου, όπως οι υπόλοιποι βλέποντες.

Στο αυριανό παιχνίδι θα γίνει ακουστική περιγραφή από τον διεθνή αμυντικό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου τυφλών, Στρατή Εγγλέζο.  

Η UEFA προωθεί την συγκεκριμένη πρακτική σε σημαντικά παιχνίδια στον ευρωπαϊκό χώρο. Στο τελευταίο Euro 2020 και στις 11 φιλοξενούσες πόλεις παιχνιδιών υπήρξε ανάλογος σχεδιασμός. Παράλληλα, σε κάποιες χώρες δημιουργούνται αντίστοιχες δομές. Στην Πορτογαλία, πρόσφατα, στο match game του ντέρμπι PORTO-SPORTING έγινε ο πρώτος σχολιασμός ακουστικής περιγραφής.

Στην Ελλάδα, μετά από δύο ευρωπαϊκά βραβεία ΕRASMUS, τον -σε εξέλιξη- παγκόσμιας καινοτομίας αντίστοιχο θεσμό VIWAS στην υδατοσφαίριση (μαζί με 4 χώρες με καθοδήγηση από την Ελλάδα) και την διαρκή συνεργασία έρευνας για προσβασιμότητα με το C.A.F.E. (Κέντρο για την προσβασιμότητα φιλάθλων ποδοσφαίρου στην Ευρώπη) έχουμε δημιουργήσει μοναδική τεχνολογία.

Όλα τα παραπάνω σε συνεργασία με τον οργανισμό Noriaki Kano Labs και το Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Άθλησης / ΣΕΦΑΑ το Eθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο στόχος της δράσης αυτής είναι η δημιουργία μόνιμου θεσμού παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας στα παιχνίδια της Super League, της εθνικής ομάδας και των ομάδων μας σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Μαζί με την δημιουργία του θεσμού Υπεύθυνου ισότιμης αλυσίδας προσβασιμότητας-ACCESo για φιλάθλους με κάθε μορφή αναπηρίας.

Ένα διαρκές, δηλαδή, κοινωνικό αποτύπωμα γιατί το ποδόσφαιρο είναι για όλους!

Η δράση αυτή είναι αποτυπωμένη στην agenda 2030 και 17 στόχοι αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών, ικανοποιώντας τον στόχο «10 λιγότερες ανισότητες».

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok