Η συνέντευξη Τύπου του Σάββα Παντελίδη

09/05/19

Ο προπονητής του ΑΡΗ, Σάββας Παντελίδης, έδωσε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης, με αφορμή την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019.

«Είμαι εδώ από τις 15 Νοεμβρίου και από την ημέρα που ξεκίνησα, είπα ότι ήρθα για να βγάλουμε τον ΑΡΗ στην Ευρώπη. Απ’ αυτή τη σκοπιά, έχουμε το τέλος μιας πετυχημένης χρονιάς. Η ομάδα μας έρχεται από 4+2 δύσκολα χρόνια, που δεν της άξιζαν. Φέτος παίρνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, μετά από 8 χρόνια. Αγαπώ τη δουλειά μου και σέβομαι τους συναδέλφους μου. Δεν ήρθα για να πω πως θα τα αλλάξω όλα. Πίστευα πως ο ΑΡΗΣ χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση. Υπάρχουν παίκτες από πολλές χώρες, παίκτες που ήρθαν με τον προηγούμενο προπονητή και χρειάστηκε πολύ δουλειά, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, ώστε να μπορέσουμε να "δεθούμε". Αυτό μας δημιούργησε πολλές δυσκολίες. Μπορεί να μην υπήρχε επόμενη μέρα μετά το ματς με την Ξάνθη. Το πιο δύσκολο για εμένα, όμως, ήταν η επόμενη μέρα του αποκλεισμού από το Κύπελλο και η επόμενη μέρα από την ήττα στη Λιβαδειά. Εκεί πίστεψα ότι χάσαμε την αξιοπρέπειά μας ως ομάδα. Εκεί αναλογιστήκαμε τις ευθύνες μας. Το ματς με την Ξάνθη ήταν η αρχή. Θεωρώ ότι δεν έχουμε φτάσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας. Μέσα από τη σκληρή δουλειά θα γίνουμε καλύτεροι. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι με καλύτερη οργάνωση. Κάτι φυσιολογικό το να μην υπάρχει γιατί το κλαμπ ήταν εκεί που ήταν», είπε αρχικά ο προπονητής της ομάδας μας και συμπλήρωσε:

«Σε διάστημα δύο μηνών, η ομάδα ανέβασε 30% τα τρεξίματά της. Θα το καταλάβετε εύκολα αν βλέπατε ΑΡΗ. Το πληρώσαμε αυτό, αλλά είδαμε μια άλλη ομάδα στο δεύτερο γύρο. Η ομάδα πέτυχε 15 νίκες και 46 γκολ, που νομίζω ότι στις συγκεκριμένες κατηγορίες είναι μια από τις καλύτερες της ομάδας. Κάποιες φορές απολάμβανα και ακόμη απολαμβάνω τη δουλειά μου. Καταφέραμε να μεταδώσουμε στον κόσμο τον ενθουσιασμό. Του δώσαμε όραμα και τον κάναμε να πιστέψει στην ομάδα, κάτι που είναι ένα μεγάλο κέρδος. Είμαι ένας άνθρωπος που δέχομαι πάντα την κριτική. Νομίζω με κάνει καλύτερο. Κάποιες στιγμές υπήρχαν κακόβουλα δημοσιεύματα. Η ομάδα μόνη της απάντησε με τη δουλειά. Πείσαμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, αυτόν που όλοι θέλουμε. Την επανακαθιέρωση της ομάδας στην ελίτ του πρωταθλήματος».

Και ο Σάββας Παντελίδης, πρόσθεσε: «Έχουμε έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο. Είναι γραπτή απεικόνιση μιας προφορικής συμφωνίας. Μέχρι τώρα γίνονται πολύ σωστά. Είμαστε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή με σκοπό να γίνουμε καλύτερα οργανωτικά και στο ρόστερ. Η καλή επικοινωνία έφερε 100% επιτυχία στις μεταγραφές, κάτι που το συναντάς δύσκολα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ τον κ. Διαμαντόπουλο. Υπάρχει μια πολύ καλή επικοινωνία και σε αυτή τη βάση θα προχωρήσουμε και την επόμενη χρονιά. Πριν δούμε κάποια πράγματα, δεν μπορώ να πω ποιος είναι ο βασικός στόχος. Ο δικός μου είναι να γίνει η ομάδα καλύτερη. Δεν έχει να κάνει μόνο στο ότι βλέπεται, αλλά σε όλα τα θέματα. Του χρόνου θέλουμε να απολαμβάνουμε την ομάδα περισσότερες φορές απ' ότι φέτος».

Και ολοκλήρωσε στην αρχική του τοποθέτηση: «Δεν μπορώ να σας πω κάτι για μεταγραφές. Θα κινηθούμε για 1-2 στο χώρο της άμυνας, 2-3 στο κέντρο και 1-2 στην επιθετική γραμμή. Πιστεύουμε ότι πρέπει να πάρουμε κάτι διαφορετικό σε συγκεκριμένες θέσεις...»